Uslovi korišćenja i prodaje

Na osnovu odredbi definisanih čl.13, čl.27, čl.28, čl. 29, čl.30, čl.31, čl.34, čl.50, čl.51, čl.52, čl.53, čl.54, čl.56 Zakona o zaštiti potrošača („Sl.Glasnik RS“ br.62/2014, 6/2016-dr.zakon I 44/2018-dr.zakon) privredno društvo Fratelli’S d.o.o. Subotica, svoje poštovane kupce koji robu kupuju putem internet sajta www.fratellis.rs

O B A V E Š T A V A
1.  Prodaja robe putem internet sajta www.fratellis.rs obavlja se u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Fratelli’S d.o.o., Izvorska 34, Subotica, mat.br. 08689172 PIB: 100844639, tel.broj: +381 24 526 200, Fax: +381 24 553 956, www.fratellis.rs, elektronska adresa za izjavljivanje svih žalbi, reklamacija i primedbi je: webshop@fratellis.rs.

2.    Prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl.Glasnik RS“ br.62/2014, 6/2016-dr.zakon I 44/2018-dr.zakon) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.fratellis.rs smatra se prodajom na daljinu.

3.    Ugovor o prodaji na daljinu možete preuzeti ovde.

4.    Svi proizvodi koji se prodaju putem internet sajta www.fratellis.rs poseduju svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji svakog pojedinačnog proizvoda, a u skladu sa svim relevantnim zakonima Republike Srbije.

5.    Saobraznost robe ugovoru se utvrđuje isključivo prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom svakog pojedinačnog proizvoda.

6.    Prodajna cena robe naznačena je uz svaki artikal na način kako to propisuju zakoni Republike Srbije.

7.    Svi proizvodi koji imaju posebna svojstva ili mane, takođe i oni proizvodi koji su na posebnim sniženjima ili akcijama će biti jasno označeni sa naznačenom cenom svakog pojedinačnog proizvoda kako to propisuju zakoni Republike Srbije. Periodi trajanja promotivnih i/ili akcijskih sniženja će biti adekvatno naznačeni.

8.    Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, tako da ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora ili prikaza na mobilnom uredjaju, ne možemo garantovati potpunu jednakost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici (potrošači) vide na ekranu svog monitora ili mobilnog uređaja. Molimo Vas da imate u vidu da u takvim slučajevima reklamacija nije opravdana.

9.    Ovde možete pogledati ili preuzeti sledeću dokumentaciju koja Vam daje osnovne informacije koje štite Vaša prava u postupcima kupovine online: Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorijePravo na odustajanje – postupakUslovi korišćenja i prodajePolitika privatnosti. Ukoliko želite da kupujete u našoj online prodavnici ili samo da se registrujete molimo da nakon što se upoznate sa Vašim pravima pošaljete potvrdu da ste ista pročitali i da ste saglasni sa navedenim u njima klikom u odgovarajućim poljima na našem sajtu.

10.    Našu online prodavnicu možete da posetite i u njoj obavite željenu kupovinu kao Registrovani korisnik ili kao Gost. Sa postupkom registracije se možete upoznati ovde.

11.    Fratelli’S sa posebnom pažnjom obrađuje i koristi lične podatke koje ste nam dostavili, a u skladu sa politikom privatnosti sa kojom se možete upoznati ovde.

12.    Prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzimte obavezu kupovine i plaćanja poručene robe.

13.    Sve Vaše kupovine na našem sajtu možete platiti na jedan od sledećih načina:
–    Plaćanje platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu.
–    Plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke

Sa načinima plaćanja možete se upoznati ovde.

14.    Usluga isporuke robe definisana je ovde. Za kupovine koje prelaze iznos od 5000rsd postarina je besplatna.

15.    Kupljenu robu isporučujemo na teritoriji Republike Srbije putem kurirske službe AKS, na način kako je to definisano ovde .

16.    U svakom trenutku imate pravo da odustanete od ugovora na daljinu, pre ili nakon prijema robe. Postupak je definisan ovde , potrebno je samo da nam dostavite obrazac koji možete da preuzmete ovde.

18.    Ukoliko nakon prijema proizvoda isti ne želite da zadržite, imate pravo na odustanak od ugovora na način kako je to definisano ovde. U slučaju odustanka od ugovora, imate pravo na povraćaj novca u skladu sa procedurom za povraćaj sredstava koju možete preuzeti ovde.

19.    Ukoliko u slučaju prijema poručenih proizvoda ustanovite da veličina nije odgovarajuća, imate mogućnost da proizvod zamenite za drugi u odgovarajućoj veličini u roku od 14 dana, na način kako je to definisano ovde.

20.    Ukoliko nakon prijema poručene robe ustanovite da artikal želite da zamenite za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog artikla, možete ga zameniti u roku od 14 dana na način kako je to definisano ovde .

21.    Za sve proizvode koje ste kupili putem internet sajta www.fratellis.rs imate pravo da izjavite žalbu, reklamacije ili primedbe u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.  Postupak rešavanja istih se sprovodi na osnovu odredbi gore pomenutog zakona, kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013). na način koji je definisan za robu kupljenu putem online prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći ovde .

22.    Kada imate potrebu da izjavite žalbu, reklamaciju ili primedbu neophodno je da nam pošaljete popunjen obrazac koji možete da preuzmete ovde.

23.    U slučaju kada nismo u mogućnosti da artikl za koji smo prihvatili reklamaciju zamenimo adekvatnim, drugim artiklom, Fratelli’S se obavezujue da Vam izvrši povrat sredstava. Proceduru za povrat sredstava možete pogledati ovde.

24.    Artikli koji su kupljeni u online prodavnici ne mogu se vratiti u naše maloprodajne objekte, već isključivo preko procedure opisane u delu Reklamacije postupak i Pravo na odustajanje.

25.    Celokupan sadržaj prikazan na web sajtu Modne Konfekcije Fratelli’S, vlasništvo su Modne Konfekcije Fratelli’S.

26.    Sve Vaše porudžbine nastale tokom vikenda i praznika, biće obrađene prvog narednog radnog dana.

27.    U slučaju da nastupi jedan od definisanih slučajeva više sile sve naše predhodno preuzete obaveze odlažemo za izvestan period vremena. Svi Ugovori preuzeti do toga trenutka ili u trenutku nastupanja stanja „Više sile“ će delimično ili u celosti biti okončani sa strane jedne od učesnika (Vaše ili Fratelli’S). Viša sila podrazumeva stanje rata, nemira, građanskog rata, revolucije, vanrednog ili posebnog stanja funkcionisanja države, štrajka ili generalnog štrajka ključnih infrastrukturnih institucija, obustave isporuke električne energije-telefonskih-internet usluga, prirodnih katastrofa i slično.U slučaju ovakvih posebnih uslova života i rada Fratelli’S će učiniti sve što je u njegovoj moći da razreši sve aktuelne porudžbine, situacije na najbrži mogući način.

Za sva dodatna pitanja ili eventualna razjašnjenja bilo kog od gore definisanih pravila funkcionisanja našeg internet sajta www.fratellis.rs ili Vaših prava kao kupca možete nam se obratiti na jedan od sledećih načina: dopisom koji ćete nam poslati na email adresu webshop@fratellis.rs.

Osnovni podaci o firmi:

Firma (pun naziv): FRATELLI’S DOO
Poreski identifikacioni broj (PIB): 100844639
Delatnost i šifra delatnosti: 1413 – Proizvodnja ostale odeće
Sedište firme (ulica i broj, mesto): Izvorska 34, Subotica Broj telefona direkcije: +381 24 526 200
E-mail: webshop@fratellis.rs

S poštovanjem

Vaš Fratelli’S!